Συσπείρωση

Γιατί δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις για την επιχειρησιακή ΣΣΕ;

29/9/2016

ΔΗΣΥΕ & ΔΑΚΕ κωλυσιεργούν
 
Έντονο προβληματισμό προκαλεί η στάση των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ & ΔΑΚΕ σχετικά με τη διεκδίκηση της επιχειρησιακής σύμβασης.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης 22/9/2016 αποφασίστηκε να παρέμβει ο ΣΕΤΑΠ  στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, που έχει ξεκινήσει ο αντιπροσωπευτικός ΣΕΤΠ με την Τράπεζα, βάζοντας το δικό του πλαίσιο διεκδίκησης. Το πλαίσιο αποφασίστηκε ομόφωνα, και είναι το ίδιο με το πλαίσιο του 2014. Η απόφαση λήφθηκε μετά από πρόταση και επιμονή της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και της ΕΣΑΚ.

Ομόφωνα ακόμη ο ΣΕΤΑΠ αποφάσισε να γνωστοποιηθεί η απόφαση μας να μην προχωρήσουν στην υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ χωρίς να λάβουν υπόψη το δικό μας πλαίσιο διεκδίκησης στη Τράπεζα και τον ΣΕΤΠ αλλά οι παρατάξεις ΔΗΣΥΕ & ΔΑΚΕ δεν ήθελαν η γνωστοποίηση να γίνει με εξώδικο όπως γινόταν πάντα και όπως είναι το νομικά ενδεδειγμένο.

Ο Νομικός Σύμβουλος ενημέρωσε ότι για να κάνουμε παρέμβαση στη διαδικασία ως ΣΕΤΑΠ χρειάζεται να στείλουμε εξώδικο τόσο προς την Τράπεζα και τον ΣΕΤΠ όσο και στο Υπουργείο Εργασίας. Ενημερωθήκαμε ότι θα σταλεί, σήμερα, μια επιστολή προς τον ΣΕΤΠ, όπου θα τους ζητάμε συνάντηση, ενώ η μετενέργεια της σύμβασης λήγει αύριο  30/9/2016.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Επιχειρησιακή Σύμβαση είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο η πλειοψηφία ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ εκτιμούμε ότι θέλει να το παραπέμψει στις καλένδες. Αρχικά δεν ήθελαν να συζητηθεί στο συμβούλιο και στη συνέχεια δεν θέλουν να παρέμβουν ουσιαστικά στη διαδικασία. Μια εβδομάδα μετά το συμβούλιο και ενώ λήγει η μετενέργεια, δεν έχουν γίνει οι ενέργειες που προτείνει η νομική υπηρεσία του Συλλόγου. Μπροστά στην εξέλιξη αυτή η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απεύθυνε χθες την ακόλουθη επιστολή
...................
Αθήνα, 28/9/2016
 
Προς
·        Τον Πρόεδρο του ΣΕΤΑΠ
·        Την Γεν. Γραμματέα του ΣΕΤΑΠ
·        Το Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ
 
Συνάδελφοι,

Στο κοινό Δ.Σ. και Γ.Σ. της Πέμπτης 22/9/2016 αποφασίστηκε να συγκληθεί το Προεδρείο με την παρουσία του Νομικού Συμβούλου του ΣΕΤΑΠ για να υλοποιήσουμε τα όσα αποφασίστηκαν.

Υπενθυμίζω ότι έχουμε πάρει απόφαση για το πλαίσιο διεκδίκησης της επιχειρησιακής ΣΣΕ, και μένει να στείλουμε δύο επιστολές, μια προς τη Διοίκηση της Τράπεζας και μια προς τον αντιπροσωπευτικό σύλλογο (ΣΕΤΠ) όπου θα τους γνωστοποιούμε το δικό μας πλαίσιο και θα ζητάμε να μας λάβουν υπόψη στη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Ο νομικός σύμβουλος θα γνωματεύσει για τη χρησιμότητα ή μη του εξωδίκου.

Επειδή ο χρόνος της μετενέργειας της επιχειρησιακής λήγει στις 30/9/2016, και μέχρι σήμερα δεν έχει συγκληθεί το Προεδρείο, ούτε έχει σταλεί κάποια επιστολή, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την αιτία της καθυστέρησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ