Συσπείρωση

Το ΣΕΠΕ για τον Κανονισμό Εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς

22/3/2017

Κλιμάκιο του ΣΕΤΑΠ επισκέφθηκε την Επιθεώρηση Εργασίας, στις 8/3/2017, για το ζήτημα του Κανονισμού Εργασίας, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι, ο ΣΕΤΑΠ προσέφυγε στο ΣΕΠΕ, για τη μη εφαρμογή του Κανονισμού Εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς το 2015. Η διεκδίκηση του Κανονισμού Εργασίας ξεκίνησε από το προηγούμενο προεδρείο (Συσπείρωση – ΕΣΑΚ) με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας στις εργασιακές μας σχέσεις και τελικά δικαιωθήκαμε.

Η απόφαση του ΣΕΠΕ δηλώνει ρητά ότι : «Ο Κανονισμός Εργασίας δεσμεύει την τράπεζα και η τράπεζα οφείλει να εφαρμόσει το περιεχόμενό του. Κατόπιν των ανωτέρω, η Επιθεωρήτρια Εργασιακών Σχέσεων θα προβεί στην προβλεπόμενη διαδικασία διοικητικών και ποινικών κυρώσεων».

Με την πρόσφατη επίσκεψή μας στην Επιθεώρηση Εργασίας ζητήσαμε ενημέρωση για τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην τράπεζα.

Οι αρμόδιοι της Επιθεώρησης Εργασίας μας ενημέρωσαν ότι επιβλήθηκε στην τράπεζα το ανώτερο δυνατόν πρόστιμο και η υπόθεση έχει πάει στη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε ότι, από τις αποφάσεις που είχαμε πάρει στο Δ.Σ. στις 5/12/2016, μέχρι σήμερα, έχει υλοποιηθεί μόνο η ενημέρωση από την Επιθεώρηση Εργασίας, και στην επίσκεψη στον Πρόεδρο της Τράπεζας (που όμως είναι μη εκτελεστικός και άρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα) θέσαμε το ζήτημα του Κανονισμού Εργασίας.

Το πιο σημαντικό βήμα που αναμένεται να κάνει ο ΣΕΤΑΠ είναι η δικαστική διεκδίκηση της ένταξής μας στον Κανονισμό Εργασίας. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι την απόφαση την έχουμε ήδη πάρει και αναμένεται η υλοποίησή της.

Η Συσπείρωση, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς, περιμένουμε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε από το προηγούμενο προεδρείο.

Η Τράπεζα Πειραιώς οφείλει να εφαρμόσει τα νόμιμα.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.