Συσπείρωση

Για τον Λογαριασμό Εξερχομένων Μελών, ξανά!

27/3/2017

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στον Λογαριασμό Εξερχομένων Μελών, και στα προβλήματα που έχουν προκύψει από την δικαστική προσφυγή πρώην μελών του ΣΕΤΑΠ για να δικαιωθούν αποζημίωσης ενώ γνωρίζουν ότι αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν.

Οι ευθύνες της τότε (1999) ηγεσίας του ΣΕΤΑΠ (ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ) είναι μεγάλες. Με την αδιαφορία αλλά και την ιδιοτέλεια που έδειξαν, άφησαν το πρόβλημα να πάρει διαστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την μελλοντική ύπαρξη του ΣΕΤΑΠ.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 19/10/2016 είχαμε επισημάνει την αρνητική εντύπωση που προκαλεί ο χειρισμός του θέματος από την πλειοψηφία (ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ), που αντιμετωπίζουν το ζήτημα με προχειρότητα και αδιαφορία.

Από τότε, οι δικαστικές αποφάσεις εις βάρος του ΣΕΤΑΠ, γίνονται ολοένα και περισσότερες. Οι αρνητικές αυτές αποφάσεις δημιουργούν κακό προηγούμενο που θα έχει ως συνέπεια πάνω σε αυτό το δεδικασμένο να στηριχτούν και άλλες προσφυγές και περισσότερες καταδικαστικές αποφάσεις.

Επιπλέον, νέες προσφυγές καταφθάνουν καθημερινά στα γραφεία του συλλόγου χωρίς να τις παρακολουθεί κανείς (η ευθύνη ανήκει στη Γενική Γραμματέα η οποία προσπαθεί να «πετάξει» το μπαλάκι σε ….επιτροπή), με αποτέλεσμα το Δ.Σ. να μην ενημερώνεται για το ποιες και πόσες υποθέσεις έχουν χαθεί, σε σημείο που ενάγοντες τον Αύγουστο του 2016 είχαν δικαιωθεί στο Εφετείο και είχαν πάρει και τα χρήματά τους από τον λογαριασμό του ΣΕΤΑΠ και ο Ταμίας το αγνοούσε!!

Η σοβαρότητα του ζητήματος, μας οδήγησε να θέσουμε το θέμα εκ νέου στο προεδρείο της 2/3/2017. Φάνηκε κανείς από την πλειοψηφία να μην είχε γνώση των εξελίξεων του θέματος. Σε επικοινωνία με τους νομικούς μας, επιβεβαιώθηκε η φήμη ότι η υπόθεση εξελίσσεται πολύ αρνητικά για τον ΣΕΤΑΠ.

Οι δικηγόροι του συλλόγου, που να σημειωθεί απουσίαζαν από το Δ.Σ. της 19/10/2016 που συζητήθηκε το θέμα του Λογαριασμού Εξερχομένων Μελών, πρέπει να προσέλθουν στο επόμενο Δ.Σ. της 28/3/2017 για να ενημερώσουν τον ΣΕΤΑΠ για την εξέλιξη των υποθέσεων, για ποιο λόγο έχουμε τόσες αρνητικές αποφάσεις και αν χρειαστεί να τους παρασχεθεί οποιαδήποτε νομική στήριξη κριθεί αναγκαία.

Οι ευθύνες της πλειοψηφίας του Δ.Σ. (ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ) είναι μεγάλες. Και δεν περιορίζονται αποκλειστικά στο παρελθόν αλλά επεκτείνονται μέχρι σήμερα.

Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αδιαφορία ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Οι εισφορές των εν ενεργεία δεν μπορεί να γίνουν βορά στις ορέξεις των συνταξιούχων. Δεν εννοείται κάποιες ομάδες συνταξιούχων, που αποτελούν την παραδοσιακή εκλογική βάση των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ, να θέλουν να αφήσουν τον σύλλογο χωρίς περιουσία και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ (ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ) να βρίσκεται σε νιρβάνα.

Οι εκλεγμένοι από τους εν ενεργεία Διοικητικοί Σύμβουλοι οφείλουν να προασπίζονται τα συμφέροντά τους και όχι να «κάνουν πλάτες» με τη στάση τους, σε όλους αυτούς που έχουν κάνει αγωγή στον σύλλογο, επιτρέποντάς τους να ροκανίζουν την περιουσία του.

Εμείς προτείνουμε τη διεξοδική συζήτηση του θέματος στο επόμενο Δ.Σ. με απαραίτητη παρουσία του νομικού επιτελείου του συλλόγου, όπου θα γίνει ανασκόπηση της δικαστικής διαδρομής, θα δοθούν εξηγήσεις αλλά και θα ανασχεδιαστούν όσες ενέργειες κριθεί αναγκαίο.

Θα επανέλθουμε μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου γιατί το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και άπτεται της ίδιας της ύπαρξης του συλλόγου μας.