Συσπείρωση

Θολώνοντας τα νερά!

5/4/2017

Το πρώτο Δ.Σ. για τον Κανονισμό Εργασίας

Έχουν περάσει τρεις μήνες από το Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ της 6/12/2016 όπου αποφασίστηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και εμπρός για τη διεκδίκηση της εφαρμογής του Κανονισμού Εργασίας, μετά την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας που μας δικαιώνει και επιβάλει στην τράπεζα το ανώτερο δυνατό πρόστιμο και παραπέμπει την υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Η Συσπείρωση, σε εκείνο το Δ.Σ., επεσήμανε ότι πρέπει να συνεχίσει η προσπάθεια από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο προεδρείο. Αφού δεν υπήρξε απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας που να μας εντάσσει στον Κανονισμό έπρεπε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη.

Οι ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ είχαν υποστηρίξει στο Δ.Σ. της 6/12/2016 ότι θέλουν να επαναλάβουν και το κάλεσμα στα άλλα σωματεία για κοινή δράση και την επιστολή προς τη Διοίκηση της Τράπεζας και αν δεν προχωρήσουν αυτά τότε να πάμε στη νομική οδό.

Παρόλα αυτά, τότε, ψηφίσαμε την απόφαση που έλεγε ότι θα επαναλάβουμε τα βήματα που έχουν ήδη γίνει και αν σε εύλογο διάστημα δεν έχουμε αποτελέσματα τότε θα καταφύγουμε στη νομική οδό.

3 μήνες απραξία

Στο διάστημα που ακολούθησε, ο ΣΕΤΑΠ έδειξε ανεπίτρεπτη αδράνεια και από τις αποφάσεις του προηγούμενου Δ.Σ. υλοποίησε μόνο τη μία, την επίσκεψη στην Επιθεώρηση Εργασίας για να ενημερωθεί για τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τράπεζα. 

Πέραν τούτου ουδέν.

Ούτε κάλεσμα στους άλλους συλλόγους για κοινή δράση, ούτε συνάντηση με τη ΔΑΔ, ούτε περιφερειακή συνέλευση, αλλά προπαντός ούτε και η δικαστική διεκδίκηση.

 Όμως η Γ.Σ. του Μαΐου πλησιάζει και οι ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ, θέλουν να παρουσιάσουν έργο.

Το Δεύτερο Δ.Σ. για τον Κανονισμό Εργασίας

Καλούν λοιπόν νέο Δ.Σ. την 28/3/2017 και επαναφέρουν το θέμα του Κανονισμού Εργασίας για να επαναλάβουν τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις και να συνεχίσουν να κωλυσιεργούν.

Η τοποθέτηση της Συσπείρωσης

Η Συσπείρωση υποστήριξε ότι δεν έχει νόημα να έρχεται η πλειοψηφία στο Δ.Σ. και να επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά στους Διοικητικούς Συμβούλους τι είναι ο Κανονισμός Εργασίας και τι έχει γίνει μέχρι τώρα από τους προηγούμενους (χωρίς να τους κατονομάζει μάλιστα).

Πρέπει, η πλειοψηφία, να πει τι έκανε.

Για να το πει όμως, πρέπει να έχει κάνει κάτι.
 
..............................................................................................................................................
 
Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ για το Δ.Σ. της 28/3/2017

Από τη μία, η ΔΑΚΕ διαστρεβλώνει την αλήθεια για το έργο του προηγούμενου προεδρείου,  και από την άλλη στηρίζεται στο έργο και  στα αποτελέσματά του προεδρείου (Συσπείρωσης – ΕΣΑΚ) για να διεκδικήσει σήμερα τον Κανονισμό Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της γράφει ότι «επί δύο χρόνια το προηγούμενο Δ.Σ. δεν έκανε τίποτα άλλο παρά μόνο προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας» και αποκρύπτει ότι της προσφυγής στην Επιθεώρηση Εργασίας είχαν προηγηθεί τα εξής βήματα :

·        το κάλεσμα σε όλους τους συλλόγους για κοινή δράση (δεν προσήλθε κανείς εκτός από τον σύλλογο της ΜΑ-ΘΡΑ, που μας δήλωσε ότι έχει κανονισμό εργασίας από την τράπεζα προέλευσης και τον ΣΕΥΤΠΕ που μας δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρο το αποτέλεσμα της διεκδίκησης και άρα δυσκολεύονται να συμμετάσχουν)
·        η εντολή στους νομικούς μας για τη διαπίστωση ύπαρξης του κανονισμού κατατεθειμένου στο Υπουργείο Εργασίας
·        η προσφυγή στο ΣΕΠΕ τον 11/2015, η συζήτηση τον 12/2015 και η τελική απόφαση τον 2/2016
·        η επιστολή στον κ. Γεωργίου που τον ενημερώναμε για την απόφαση του ΣΕΠΕ που μας δικαίωνε και τον καλούσαμε να εφαρμόσει τον Κανονισμό.

Σε αντιδιαστολή, η σημερινή πλειοψηφία του προεδρείου, σε διάστημα 9 μηνών από τις εκλογές, έχει κάνει 2 Δ.Σ. για τον Κανονισμό Εργασίας και καμία ενέργεια.

Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις!