Συσπείρωση

Υπογράφθηκε η νέα Επιχειρησιακή ΣΣΕ

ESSE_2017.pdf

PLAISIO EPIXEIRISIAKIS.doc

18/5/2017

Την Πέμπτη 11/5/2017, ο ΣΕΤΠ με τη Διοίκηση της Τράπεζας υπέγραψαν την νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ (για να τη δείτε πατήστε εδώ).

Την παραμονή της Γ.Σ. του ΣΕΤΠ, υπογράφεται η νέα Επιχειρησιακή ΣΣΕ, έτσι ώστε ο ΣΕΤΠ να πανηγυρίζει ξανά μια νέα επιτυχία.

Τι αφορά;

·        Χρηματικά βραβεία για τους εργαζόμενους που σπουδάζουν και τα παιδιά τους, όταν αριστεύσουν στο πρώτο πτυχίο.
·        Επιδοτείται η κάρτα απεριορίστων διαδρομών, δεν προβλέπονται όμως, έξοδα μετακίνησης σε όσους υπηρετούν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.
·        Εφάπαξ δώρο για το 4ο παιδί
·        Εφάπαξ δώρο γάμου
·        Παιδική μέριμνα (για όσους δεν την έπαιρναν)
·        Επέκταση του προγράμματος Αρωγής Τέκνων σε όλους (πάγιο αίτημα του ΣΕΤΑΠ από το 2014)

Τι δεν περιλαμβάνει;

·        Την εφαρμογή του Κανονισμού Εργασίας
·        Την ανάκληση του όρου «οικειοθελής παροχή» από τη μισθοδοσία μας
·        Το Ομαδικό Ασφαλιστήριο
·        Την ένταξή μας στο πρόγραμμα Εφάπαξ (η κοινή ομάδα εργασίας θα συνεχίσει το έργο της).  Και αυτό ήταν πάγιο αίτημα του ΣΕΤΑΠ από το 2014
·        Την ενιαιοποίηση των επιδομάτων με βάση την ευνοϊκότερη ρύθμιση
·        Κανονιστικό πλαίσιο για τις μετακινήσεις και τις αποσπάσεις των εργαζομένων
·        Τα δάνεια των εργαζομένων

Συνάδελφοι,

Παρότι οι διαδικασίες στη διαπραγμάτευση της επιχειρησιακής ΣΣΕ ήταν και αδιαφανείς και αντιδημοκρατικές, και παρότι η Επιχειρησιακή ΣΣΕ που υπογράφθηκε είναι κατώτερη των περιστάσεων, κάτι κερδίσαμε.

Επιβάλαμε ένα μέρος της ατζέντας μας στη νέα επιχειρησιακή.  Η Παιδική Μέριμνα, το Πρόγραμμα Αρωγής Τέκνων, ήταν δικά μας αιτήματα από το 2014. Ακόμα και η συζήτηση για την ένταξή μας στο Πρόγραμμα Εφάπαξ δείχνει ότι η πίεση που ασκήσαμε πιάνει τόπο.

Μετά από επιμονή της Συσπείρωσης, ο ΣΕΤΑΠ, έστειλε το πλαίσιο διεκδίκησης της νέας Επιχειρησιακής ΣΣΕ με εξώδικο, τόσο στην Τράπεζα, όσο και στον ΣΕΤΠ. (Για να δείτε το πλαίσιο πατήστε εδώ).

Όσο και να ήθελαν να μας αγνοήσουν, η δημοσιοποίηση του πλαισίου διεκδίκησης από τη Συσπείρωση, άσκησε πίεση στη διαπραγμάτευση, και κάποιες διεκδικήσεις μας (λίγες) ικανοποιήθηκαν, και κάποιες άλλες (πολλές και σημαντικές) μένει να κερδηθούν στο μέλλον.

Ο αγώνας για τη βελτίωση της ζωής μας και της εργασίας μας είναι διαρκής. Θα συνεχίζουμε να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση!